Reklama
Czas przygotowania: 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 jajka,
  • łyżka mleka,
  • 1/2 małego pomidora,
  • 1/4 czerwonej papryki,
  • łyżka posiekanego, grubego szczypiorku,
  • sól i pieprz,
  • olej roślinny do smażenia.
Reklama
Przygotowanie:

Omlet z warzywami to szybkie danie, które świetnie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy nie masz pomysłu na śniadanie lub kolację.

Zamiast pomidorów czy papryki możesz dodać dowolne składniki, które masz w lodówce. To także świetnie rozwiązanie na wykorzystanie resztek po obiedzie. Nie wiesz jak zrobić omlet? To proste!

  1. Pomidora i paprykę pokrój w grubą kostkę.
  2. Jajka na omlet roztrzep z łyżką mleka, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, wymieszaj.
  3. Dodaj warzywa, dokładnie wmieszaj.
  4. Na małej patelni rozgrzej olej, na gorący tłuszcz wylej mieszankę jajek i warzyw.
  5. Smaż omlet pod przykryciem przez kilka minut aż do momentu, kiedy jajka będą ścięte.
  6. Omlet podawaj posypany szczypiorkiem. Opcjonalnie możesz dodać pokruszoną fetę.
Reklama

Więcej przepisów na omlety:
Przepis na omlet z szynką i warzywami
Przepis na omlet węgierski
Przepis na omlet owsiany
Przepis na omlet z grzybami
Przepis na omlet ze szpinakiem

Reklama
Reklama
Reklama