Omlet z warzywami - przepis składniki i przygotowanie

Pyszne śniadanie, podwieczorek lub kolacja!
Weronika Kwaśniak / 19.05.2016 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Omlet z warzywami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 jajka
  • łyżka mleka
  • 1/2 małego pomidora
  • 1/4 czerwonej papryki
  • łyżka posiekanego, grubego szczypiorku
  • sól i pieprz
  • olej
Przygotowanie:

Zobacz przepis na omlet z warzywami!

  1. Pomidora i paprykę pokrój w grubą kostkę.
  2. Jajka roztrzep z łyżką mleka, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, wymieszaj.
  3. Dodaj warzywa, dokładnie wmieszaj.
  4. Na małej patelni rozgrzej olej, na gorący tłuszcz wylej mieszankę jajek i warzyw.
  5. Smaż pod przykryciem przez kilka minut aż do momentu, kiedy jajka będą ścięte.

Zobacz więcej pomysłów na śniadania:

Cebularze - przepis
Babeczki z płatków kukurydzianych - przepis
Pomysły na wiosenne śniadanie - 18 przepisów
Domowe drożdżówki - przepis
Jak zrobić jajeczną pastę do kanapek?

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/13.12.2018 18:44
Całkiem niezły, ale przy 2 łyżkach, zamiast 1 wychodzi lepszy.
/19.07.2018 08:42
Szukam idealnego omleta ale ten był za minki moim zdaniem to przepis na jajecznice a nie omlet ale dzięki.