Jajka faszerowane łososiem. Przepis idealny na Wielkanoc

Jajka faszerowane łososiem to świetny pomysł na niebanalną wielkanocną przekąskę. Podawaj je ze świeżymi warzywami i majonezem.
Urszula Wilczkowska / 02.12.2019 13:43
DRUKUJ PRZEPIS
Jajka faszerowane łososiem. Przepis idealny na Wielkanoc fot. Adobe Stock
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 jajek ugotowanych na twardo,
  • 50 g wędzonego łososia,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka serka śmietankowego,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • sól i pieprz do smaku.

Do ozdoby:

  • ogórek,
  • rzodkiewki,
  • kiełki.
Przygotowanie:

Jajka faszerowane łososiem wędzonym to coś dla tych, którzy nie chcą rezygnować z ulubionej ryby nawet w Wielkanoc. Będą pięknie wyglądać ozdobione cienko pokrojonymi świeżymi ogórkami i rzodkiewkami, a dodatkowo posypane kiełkami, które lubisz. Zamiast serka możesz użyć kwaśnej śmietany. Jak przygotować jajka faszerowane łososiem?

  1. Jajka na twardo obierz i pozbaw żółtek. Zostaw je na później.
  2. Łososia drobno posiekaj. Wymieszaj z żółtkami, serkiem, majonezem, musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Przełóż nadzienie do ugotowanych jajek. Ozdób faszerowane jajka majonezem i warzywami. Smacznego!

Więcej przepisów na jajeczne potrawy:
Kotlety jajeczne
Jajka faszerowane pieczarkami
Chleb w jajku
 

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)