Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 duże strąki papryki
- 40 dag piersi z indyka
- cebula
- jajko
- sól
- pieprz
- oregano
- 2 łyżki oleju lub masła
- 1/2 szklanki bulionu
Przygotowanie:
Zobacz przepis na duszoną paprykę z mięsem!
- Cebulę drobno posiekaj, zeszklij na łyżce masła lub oleju.
- Mięso opłucz, osusz, zmiel, wymieszaj z cebulą, dopraw solą, pieprzem i oregano.
- Paprykę umyj, odetnij część z ogonkiem i usuń gniazda nasienne.
- Oprósz solą i pieprzem.
- Przygotowanym nadzieniem wypełnij papryki.
- Przykryj paprykowymi przykrywkami.
- Ułóż w rondlu, zalej przyrządzonym bulionem, przykryj i duś na bardzo małym ogniu 20-30 minut.
- Podawaj gorące.