Chipsy z pastą łososiową - przepis
Jeśli marzy ci się jedyny w swoim rodzaju i zaskakujący smakiem pomysł na przekąski, wypróbuj chipsy z pastą łososiową!
- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 13.03.2013, 05:55
Reklama
Ilość kalorii: 110
Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 10
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 10 okrągłych chipsów (np. kukurydzianych)
- 15 dag filetu z łososia wędzonego
- mała szalotka
- mała czerwona papryka
- 10 czarnych oliwek
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 3 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- łyżeczka soku z cytryny
- biały pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Szalotkę obierz i drobno posiekaj. Paprykę przekrój na pół, oczyść z gniazda nasiennego, pestek i błonek, miąższ drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój. Łososia i jajka posiekaj.
- Łososia wymieszaj z szalotką, papryką, oliwkami, jajkami, majonezem, musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw białym pieprzem. Pastę rozłóż na chipsach i podawaj.
Reklama
Reklama
Reklama