Reklama
Ilość kalorii: 110
Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 10
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 10 okrągłych chipsów (np. kukurydzianych)
  • 15 dag filetu z łososia wędzonego
  • mała szalotka
  • mała czerwona papryka
  • 10 czarnych oliwek
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • biały pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Szalotkę obierz i drobno posiekaj. Paprykę przekrój na pół, oczyść z gniazda nasiennego, pestek i błonek, miąższ drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój. Łososia i jajka posiekaj.
  2. Łososia wymieszaj z szalotką, papryką, oliwkami, jajkami, majonezem, musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw białym pieprzem. Pastę rozłóż na chipsach i podawaj.
Reklama
Reklama
Reklama