Ziemniaki ze szpinakiem po indyjsku, z kolendrą. czosnkiem i chili
Zupełnie nowy sposób na ziemniaki. Wypróbuj!
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
3 łyżki oleju,
1 pokrojona w talarki czerwona cebula,
2 ząbki zmiażdżonego czosnku,
1/2 łyżeczki chili w proszku,
2 łyżeczki zmielonej kolendry,
1 łyżeczka zmielonego kuminu,
150 ml bulionu warzywnego,
30 dag pokrojonych w kostkę ziemniaków
45 dag szpinaku,
1 papryczka chili pokrojona w plasterki,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać oliwę, cebulę i czosnek i przez 2-3 minuty obsmażać, mieszając. Dodać chili w proszku, kolendrę i kminek, wymieszać i smażyć jeszcze 30 sekund. Wlać bulion, dodać ziemniaki i szpinak, zagotować. Zmniejszyć ogień, patelnię przykryć i trzymać na małym ogniu przez 10 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Zdjąć pokrywkę, warzywa doprawić solą i pieprzem do smaku i gotować jeszcze 2-3 minuty.