Klopsiki z cebulką dymką w sosie Chińskie Curry - przepis

- materiały prasowe
Opublikowano: 22.08.2012, 08:04
Reklama
Składniki:
- 1 łyżka oleju
- 15 klopsików wieprzowych lub wołowych
- 1 słoik sosu Blue Dragon Chińskie Curry
- 1 pęczek cebulki dymki, pokrojonej
Reklama
Przygotowanie:
- Podgrzej na patelni olej i smaż klopsiki na średnim ogniu przez 7-10 min., do momentu, aż się zarumienią i będą prawie usmażone w środku.
- Dodaj sos Chińskie Curry i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5-10 min., aż klopsiki będą ugotowane. Jeśli sos za bardzo zgęstnieje, dodaj kilka łyżek wody. Podawaj przybrane posiekaną dymką, z ryżem lub młodymi ziemniakami.
Reklama
Reklama
Reklama