Kaczka w sosie jabłkowym
Kaczka w sosie jabłkowym to rozkosz dla kubków smakowych i zmysłów!
Opublikowano: 06.06.2008, 17:40
Reklama
Czas przygotowania: 90 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
4 piersi z kaczki,
8 jabłek,
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej,
przyprawa warzywna,
majeranek,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Piersi od strony skóry ponacinać w kratkę. Podsmażyć na suchej patelni z obu stron. Zdjąć z patelni. Oprószyć przyprawami. Przełożyć do garnka. Jabłka umyć, obrać i pokroić na małe kawałki. Dodać. Smażyć aż mięso będzie miękkie. Wyjąć piersi. Zmiksować jabłka. Rozetrzeć mąkę z połową szklanki zimnej wody. Dodać do przecieru. Zagotować. Sosem polać mięso.
Reklama
Reklama
Reklama