Reklama
Ilość kalorii: 210
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 40 dag piersi indyka
  • 20 dag mrożonego groszku
  • 20 dag pieczarek
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 4 łyżeczki curry
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki esencjonalnego bulionu z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso natrzyj połową curry. W garnku rozgrzej połowę oleju, obsmaż mięso, przełóż na talerz.
  2. Do garnka wlej resztę oleju, dodaj posiekaną cebulę, rozgnieciony czosnek i szybko przesmaż. Wrzuć pokrojone pieczarki i smaż 3 minuty. Dołóż mięso, wlej mleko kokosowe z 1/2 bulionu i resztą curry. Przykryj i duś 10 minut na średnim ogniu.
  3. Następnie wsyp groszek i duś 15 minut. Mąkę wymieszaj w reszcie bulionu i wlej do garnka. Zagotuj, dopraw solą i sporą ilością pieprzu.
Reklama

Zobacz także:

Indyk duszony z warzywami
Grillowane kotlety z indyka z mozzarellą
Pieczony indyk w maladze

Reklama
Reklama
Reklama