Comber z królika podany na carpaccio z melona w sosie z pikantnej czekolady

- serwis prasowy
Opublikowano: 08.02.2010, 10:33
Reklama
Składniki:
- 300g combra z królika
- 1/2 melona
- 50 g gorzkiej czekolady
- 100g śmietanki 18%
- 50 ml brandy
- 2 łyżki oliwy
- KAMIS Chili
- KAMIS Pieprz kolorowy
- KAMIS Rozmaryn
- KAMIS Sól morska
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso z królika doprawić solą, pieprzem kolorowym, rozmarynem, odstawić na 2 godz.
2. Czekoladę rozpuścić w śmietance, dodać łyżeczkę chili, brandy, gotować kilka minut do uzyskania konsystencji sosu. Pod koniec doprawić kolorowym pieprzem i morską solą.
Reklama
3. Królika smażyć kilkanaście minut na ryflowanej patelni. Podawać na cienkich plastrach melona.
Reklama
Reklama
Reklama