Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 1 kg baraniny,
  • 2 cytryny,
  • 1 cebula,
  • 25 dag masła,
  • 50 dag ryżu,
  • sól,
  • pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
  1. Pokroić mięso na porcje. Obraną cebulę posiekać, z cytryn wycisnąć sok.
  2. Cebulę i mięso włożyć do garnka, zalać sokiem z cytryn i dusić aż zostanie wchłonięty, Dodać masło i dusić dalej aż mięso będzie zarumienione. Posolić. popieprzyć. Wlać pół litra wody. Dusić.
  3. Kiedy mięso będzie miękkie, wyjąć z garnka. Do powstałego sosu wsypać ryż i ugotować. Przełożyć ryż na talerz. Na nim ułożyć mięso.
Reklama
Reklama
Reklama