Baranina z ryżem i cytryną - sprawdź składniki i przepis
Baranina z ryżem i cytryną to wyjątkowe połączenie, pieszczące kubki smakowe. Przekonaj się sama!
Opublikowano: 18.04.2008, 21:38
Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 1 kg baraniny,
- 2 cytryny,
- 1 cebula,
- 25 dag masła,
- 50 dag ryżu,
- sól,
- pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
- Pokroić mięso na porcje. Obraną cebulę posiekać, z cytryn wycisnąć sok.
- Cebulę i mięso włożyć do garnka, zalać sokiem z cytryn i dusić aż zostanie wchłonięty, Dodać masło i dusić dalej aż mięso będzie zarumienione. Posolić. popieprzyć. Wlać pół litra wody. Dusić.
- Kiedy mięso będzie miękkie, wyjąć z garnka. Do powstałego sosu wsypać ryż i ugotować. Przełożyć ryż na talerz. Na nim ułożyć mięso.
Reklama
Reklama
Reklama