Zapiekanka z łososiem i makaronem - przepis składniki i przygotowanie

Dodaj kilka innych składników i delektuj się jej smakiem!
Weronika Kwaśniak / 11.01.2016 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Zapiekanka z łososiem i makaronem - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 25 dag makaronu rurek (penne)
  • 1/4 łyżeczki chili
  • sól
  • pieprz
  • 10 dag wędzonego łososia
  • natka pietruszki
  • 10 dag startego parmezanu lub sera żółtego
  • kulka sera mozzarella
  • 100 ml śmietany kremówki
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zapiekankę z łososiem i makaronem!

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Odcedź, przelej zimną wodą.
  3. Na dno formy włóż połowę makaronu, posyp chili, rozłóż łososia, posyp obficie pietruszką.
  4. Włóż resztę makaronu.
  5. Całość polej mieszanką tartego sera, mozzarelli i śmietanki
  6. Ponownie dopraw świeżo zmielonym pieprzem, solą oraz ewentualnie chili.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C.
  8. Piekarnik przełącz na funkcję grill i zapiekaj, aż ser i makaron się zrumienią.
  9. Przed podaniem zapiekankę posyp resztą posiekanej pietruszki.

Zobacz więcej pomysłów na zapiekanki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)