Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 45 dag filetów z ryby, np. mintaj, sola, morszczuk
- 2 pomidory
- cebula
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%
- mąka do panierowania ryby
- masło do formy
- olej
- 3 łyżki tartego żółtego sera
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić rybną zapiekankę!
- Rybę pokrój na kawałki, posól, obtocz w mące i usmaż na oleju.
- Cebulę obierz i pokrój na cienkie plasterki.
- Pomidory sparz, zdejmij skórkę i potnij na plasterki.
- Formę do zapiekania posmaruj masłem.
- W formie ułóż warstwę pomidorów, na to warstwę cebuli i podsmażoną rybę.
- Przykryj pozostałymi pomidorami.
- Majonez wymieszaj ze śmietaną i rozprowadź na pomidorach.
- Całość posyp żółtym serem.
- Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.