Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 2 filety z białej ryby
- sól
- pieprz
- mąka do obtoczenia
- sok z cytryny
- mała ostra papryczka
- tymianek lub melisa
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Zobacz przepis na rybę na ostro!
- Rybę pokrój na kawałki , umyj, osusz na papierowym ręczniku.
- Oprósz solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
- Kawałki ryby obtocz w mące.
- Na patelni podgrzej olej, dodaj drobno posiekaną papryczkę.
- Gdy lekko zmięknie, zdejmij papryczkę na talerzyk, a na oleju smaż kawałki ryby.
- Usmażoną rybę przed podaniem posyp podsmażoną papryczką i ziołami.
- Podawaj z cząstką cytryny do skropienia.
Zobacz więcej przepisów na ryby:
Ryba w papilotach - przepis Ani Starmach
Łosoś w cieście francuskim
Zapiekana ryba
Zapiekanka z łososiem
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach