Pierś kurczaka z chili

W sam raz dla wielbicieli pikantnych potraw.
Weronika Kwaśniak / 22.01.2014 09:18
DRUKUJ PRZEPIS
Pierś kurczaka z chili fot. Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 275 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 75 dag mięsa z kurczaka (filet, udziec)
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • ząbek czosnku
  • marchewka
  • łyżka słodkiej mielonej papryki
  • puszka pomidorów bez skórki
  • papryczka chilli
  • pół puszki kukurydzy
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w dużą kostkę.
2. Zrumień na oleju z pokrojoną cebulą.
3. Dodaj posiekany czosnek i plasterki marchewki, chwilę przesmaż.
4. Posyp mieloną papryką i solą, wymieszaj, dodaj pomidory z zalewą.
5. Zagotuj, dodaj pokrojoną papryczkę, duś 15 min na małym ogniu.
6. Dodaj odsączoną kukurydzę i jogurt, duś jeszcze 5 min, dopraw.

Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"

DRUKUJ PRZEPIS