Składniki:
- 75 dag mięsa z kurczaka (filet, udziec)
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju
- ząbek czosnku
- marchewka
- łyżka słodkiej mielonej papryki
- puszka pomidorów bez skórki
- papryczka chilli
- pół puszki kukurydzy
- 100 ml jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w dużą kostkę.
2. Zrumień na oleju z pokrojoną cebulą.
3. Dodaj posiekany czosnek i plasterki marchewki, chwilę przesmaż.
4. Posyp mieloną papryką i solą, wymieszaj, dodaj pomidory z zalewą.
5. Zagotuj, dodaj pokrojoną papryczkę, duś 15 min na małym ogniu.
6. Dodaj odsączoną kukurydzę i jogurt, duś jeszcze 5 min, dopraw.
Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"