Pierś z gęsi w czerwonym winie

Aromatyczna i soczysta pierś z gęsi - idealne danie obiadowe.
Weronika Kwaśniak / 05.11.2015 06:10
DRUKUJ PRZEPIS
Pierś z gęsi w czerwonym winie fot. Fotolia
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • duża pierś z gęsi
  • 3/4 szklanki czerwonego wina
  • 3 wyciśnięte ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • olej
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pierś z gęsi!

  1. Pierś z gęsi umyj i osusz.
  2. Natrzyj pierś przyprawami (ilość według uznania) i czosnkiem.
  3. Wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
  4. Mięso przesmaż na patelni, aż będzie lekko złotawe.
  5. Zalej mięso czerwonym winem i duś jeszcze przez 15 minut.
  6. Najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami.

Zobacz inne przepisy na dania z gęsiny:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: gęś
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (6)
/31.01.2016 12:47
No to z tego przepisu wychodzi jakieś pół godzin, przecież to będzie pół-surowe
/20.11.2013 17:08
pierś z gęsi jest bardzo soczysta i dużo smaczniejsza niż kurczak:)
/13.11.2013 17:09
Nie mogę znaleźć dobrego przepisu na pierś z gęsi. Czy można pominąć czerwone wino?
POKAŻ KOMENTARZE (3)