Pierogi z ciasta francuskiego z serem - przepis składniki i przygotowanie

W wersji na słodko!
Weronika Kwaśniak / 05.02.2016 03:38
DRUKUJ PRZEPIS
Pierogi z ciasta francuskiego z serem - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag ciasta francuskiego
  • 40 dag sera białego
  • cukier wanilinowy
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • cukier gruby do posypania
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pierogi z ciasta francuskiego z serem!

  1. Ciasto francuskie rozmroź w lodówce.
  2. Ser biały zmiel.
  3. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, wymieszaj z serem.
  4. Z rozmrożonego ciasta wytnij kółka o średnicy 6-7 cm.
  5. Ich boki posmaruj białkiem.
  6. Na każdym placuszku połóż łyżeczkę sera i zlep pierożki.
  7. Brzegi lekko dociśnij widelcem.
  8. Ułóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posyp grubym cukrem.
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st C i piecz, aż staną się rumiane 15-20 minut.

Zobacz więcej przepisów na pierogi:

Pieczone pierogi ze szpinakiem
Pierogi ze śliwkami
Pierogi z kaszą gryczaną
Pierogi litewskie z kaszą
Pierogi z bananami

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA