Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 30 dag mięsa mielonego
- por z zielonymi liśćmi
- margaryna do formy
- śmietanka 30%
- mielona papryka
- koperek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na kotlety z porem!
- Pora umyj i oddziel zielone liście. Zblanszuj.
- Mięso mielone wymieszaj z przyprawami.
- Porcje mięsa mielonego owijaj w paski pora, spinaj wykałaczkami i ustawiaj pionowo w posmarowanym margaryną, naczyniu żaroodpornym.
- Piecz około 30 minut w 200 stopniach C. pod przykryciem.
- Po tym czasie odkryj, zalej śmietanką wymieszaną z przyprawami i zapiekaj jeszcze parę minut.
- Podawaj posypane koperkiem.
Zobacz więcej przepisów na kotlety:
Kotlety cordon bleu - przepis
Kotlety z dynią - przepis
Kotlety mielone z buraczkami - przepis
Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis
Kotlet de volaille - przepis