Reklama
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag mielonego mięsa z indyka
  • 2 jajka
  • 10 dag pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1 mała marchew
  • 3–4 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
Reklama

Dodatki:

  • tarta bułka do panierowania
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
Reklama
  1. Obraną cebulę i oczyszczone pieczarki drobno posiekaj. Marchew obierz i zetrzyj na tarce. Warzywa i pieczarki zeszklij na maśle, ostudź.
  2. Dodaj do mielonego mięsa. Wbij jajka, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku i wsyp 3–4 łyżki tartej bułki, aby powstała gęsta masa.
  3. Uformuj owalne podłużne kotlety. Każdy obtocz w tartej bułce. Usmaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
  4. Podawaj z ryżem wymieszanym z posiekaną natką pietruszki.
Reklama
Reklama
Reklama