Makaron z makiem i bakaliami – przepis

Skorzystaj z prostego przepisu na makaron z makiem i bakaliami – to szybka potrawa na Wigilię.
/ 23.05.2019 11:25

makaron z makiem

Fot. Fotolia

Wigilijny przepis na makaron z makiem i bakaliami

Składniki:

  • 250g makaronu kokardki
  • 380g gotowej masy makowej z bakaliami (mała puszka)
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka miodu
  • aromat migdałowy
  • bakalie (migdały, orzechy, rodzynki, ananas kandyzowany)

 

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie (makaron powinien być al dente). Odcedzić i przelać zimną wodą.
  2. Przełożyć masę makową do miski dodać 1 łyżkę miękkiego masła, 1 łyżkę miodu, kilka kropel aromatu migdałowego oraz bakalie według uznania. Wszystko dokładnie wymieszać.

  1. Gotową masę połączyć z makaronem delikatnie mieszając.

Źródło: Materiały prasowe Mamma Mia

Zobacz także: Jak przygotować mak do wypieków?

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)