POLECAMY

3 doskonałe sposoby na to, aby pieczony łosoś był zawsze soczysty!

Łosoś w cieście francuskim to niezaprzeczalnie jedna ze smaczniejszych przekąsek – sprawdź nasze przepisy!
Sylwia Kazimierczuk / 10 miesięcy temu
3 doskonałe sposoby na to, aby pieczony łosoś był zawsze soczysty! fot. www.beatapolatynska.pl/licencja

Łosoś zapiekany w cieście francuskim to soczysty kawałek ryby z dodatkiem szpinaku, pora lub kremowego serka. Może być podawany z sosem czosnkowym lub pomidorowym, który podkreśli jego smak!

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Oto składniki na łososia ze szpinakiem w cieście francuskim:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • filet z łososia
  • 200 g szpinaku
  • opakowanie serka kremowego philadelphia
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Jak zrobić łososia ze szpinakiem w cieście francuskim?

Na blasze rozkładamy papier do pieczenia i płachtę ciasta francuskiego. Wykładamy filet z łososia i doprawiamy solą i pieprzem. Szpinak podsmażamy na patelni przez dwie minuty. Układamy na łososiu i smarujemy serkiem kremowym. Owijamy dokładnie ciastem francuskim i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 25 minut. Tak przygotowane danie świetnie smakuje z dodatkiem sosu czosnkowego.

Łosoś w cieście francuskim z porem

Oto składniki na łososia w cieście francuskim z porem:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • filet z łososia
  • średni por
  • 2 łyżki masła
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Jak zrobić łososia w cieście francuskim z porem?

Na blasze rozkładamy papier do pieczenia i płachtę ciasta francuskiego. Wykładamy filet z łososia i doprawiamy solą i pieprzem. Por podsmażamy na patelni przez dwie minuty. Układamy na łososiu. Owijamy dokładnie ciastem francuskim i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 25 minut. Tak przygotowane danie świetnie smakuje z dodatkiem sosu czosnkowego.

Łosoś w cieście francuskim z koperkiem

Oto składniki na łososia w cieście francuskim z koperkiem:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie kremowego serka philadelphia
  • sok z cytryny
  • filet z łososia
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Jak zrobić łososia w cieście francuskim z koperkiem?

Na blasze rozkładamy papier do pieczenia i płachtę ciasta francuskiego. Wykładamy filet z łososia i doprawiamy solą i pieprzem. Układamy na łososiu, skrapiamy sokiem z cytryny i smarujemy serkiem kremowym. Owijamy dokładnie ciastem francuskim i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 25 minut. Tak przygotowane danie świetnie smakuje z dodatkiem sosu pomidorowego.

Zobacz inne przepisy na obiad

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/9 miesięcy temu
A ja bardzo lubię takie rzeczy. Lubię też kuchnię tradycyjną. Czasami zamawiamy razem z mężem obiady z Margaret we Wrocławiu. Bardzo dobre jedzonko mają, w dobrych cenach :)