Łosoś zapiekany w cieście francuskim to soczysty kawałek ryby z dodatkiem szpinaku, pora lub kremowego serka. Może być podawany z sosem czosnkowym lub pomidorowym, który podkreśli jego smak!
Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim
Oto składniki na łososia ze szpinakiem w cieście francuskim:
- opakowanie ciasta francuskiego
- filet z łososia
- 200 g szpinaku
- opakowanie serka kremowego philadelphia
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Jak zrobić łososia ze szpinakiem w cieście francuskim?
Na blasze rozkładamy papier do pieczenia i płachtę ciasta francuskiego. Wykładamy filet z łososia i doprawiamy solą i pieprzem. Szpinak podsmażamy na patelni przez dwie minuty. Układamy na łososiu i smarujemy serkiem kremowym. Owijamy dokładnie ciastem francuskim i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 25 minut. Tak przygotowane danie świetnie smakuje z dodatkiem sosu czosnkowego.
Łosoś w cieście francuskim z porem
Oto składniki na łososia w cieście francuskim z porem:
- opakowanie ciasta francuskiego
- filet z łososia
- średni por
- 2 łyżki masła
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Jak zrobić łososia w cieście francuskim z porem?
Na blasze rozkładamy papier do pieczenia i płachtę ciasta francuskiego. Wykładamy filet z łososia i doprawiamy solą i pieprzem. Por podsmażamy na patelni przez dwie minuty. Układamy na łososiu. Owijamy dokładnie ciastem francuskim i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 25 minut. Tak przygotowane danie świetnie smakuje z dodatkiem sosu czosnkowego.
Łosoś w cieście francuskim z koperkiem
Oto składniki na łososia w cieście francuskim z koperkiem:
- opakowanie ciasta francuskiego
- opakowanie kremowego serka philadelphia
- sok z cytryny
- filet z łososia
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Jak zrobić łososia w cieście francuskim z koperkiem?
Na blasze rozkładamy papier do pieczenia i płachtę ciasta francuskiego. Wykładamy filet z łososia i doprawiamy solą i pieprzem. Układamy na łososiu, skrapiamy sokiem z cytryny i smarujemy serkiem kremowym. Owijamy dokładnie ciastem francuskim i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 25 minut. Tak przygotowane danie świetnie smakuje z dodatkiem sosu pomidorowego.