Kotlet w płatkach migdałowych - przepis składniki i przygotowanie

Nietypowy pomysł na kotlety!
Weronika Kwaśniak / 09.02.2016 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Kotlet w płatkach migdałowych - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag piersi z kurczaka
  • jajko
  • ok. 1/2 szklanki mąki do panierowania
  • 15 dag płatków migdałowych
  • do smażenia olej rzepakowy lub klarowane masło
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kotleta w płatkach migdałowych!

  1. Mięso opłucz i oczyść.
  2. Przekrój na 4 części i rozbij na kotlety.
  3. Oprósz solą, pieprzem.
  4. Obtocz mięso w mące, potem w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach migdałowych.
  5. Kotlety smaż na średnim ogniu z obu stron do czasu, aż migdały będą rumiane. Ogień nie może być zbyt duży, aby migdały się nie przypaliły.
  6. Nadmiar tłuszczu odciśnij na ręczniku papierowym.

Zobacz więcej przepisów na kotlety:

Grillowane kotlety - przepis
Schabowe inaczej - przepis
Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis
Jak zrobić kotlety z jajek?
Kotlety z kalafiora i brokułu - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA