Składniki:
- 4 kotlety schabowe po ok. 20 dag
- 4 płaskie łyżeczki pesto
- 2 łyżeczki kaparów
- 6 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
- kulka mozzarelli (15 dag) w plastrach
- posiekany ząbek czosnku
- łyżeczka suszonego oregano
- łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na grillowane kotlety!
- Olej wymieszaj z octem, czosnkiem, oregano, szczyptą soli i pieprzu.
- Do marynaty włóż kotlety schabowe i odstaw do lodówki na 2 godziny.
- Połóż na rozgrzanym grillu, piecz 5 min, przewróć na drugą stronę.
- Posmaruj pesto, obłóż serem, pomidorami, posyp kaparami.
- Piecz kolejne 3 minuty, po czym przykryj mięso folią aluminiową, aż ser się rozpuści.