Knedle z morelami - przepis składniki i przygotowanie

Letni obiad na słodko? Pyszne knedle z morelami!
Weronika Kwaśniak / 12.07.2016 07:02
DRUKUJ PRZEPIS
Knedle z morelami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 kg ugotowanych ziemniaków
  • jajko
  • 1/2 kg mąki
  • szczypta soli
  • morele
     
Przygotowanie:

Zobacz przepis na knedle z morelami!

  1. Ugotowane ziemniaki zmiel lub przeciśnij przez praskę.
  2. Do gładkiej masy ziemniaczanej dodaj jajko, sól i mąkę, całość wymieszaj i wyrób ciasto.
  3. Morele umyj i usuń pestki.
  4. Z ciasta formuj średniej wielkości kuleczki, rozpłaszcz, wkładaj morelę i zalepiaj knedelki.
  5. Gotuj w osolonym wrzątku przez kilka minut.

Zobacz więcej przepisów z morelami:

Sernik morelowy - przepis
Sorbet morelowy - przepis
Ciasto morelowe - przepis
Przetwory z moreli - 8 przepisów
Polędwiczki faszerowane morelami - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA