Kapusta pekińska nadziewana mięsem - przepis składniki i przygotowanie

Zobacz smaczny przepis!
Weronika Kwaśniak / 18.02.2016 06:53
DRUKUJ PRZEPIS
Kapusta pekińska nadziewana mięsem - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 60 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • cebula
  • jajko
  • 2 łyżki przyprawy do wieprzowiny
  • puszka pomidorów w zalewie
  • oregano
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kapustę pekińską nadziewaną mięsem!

  1. Do miski przełóż mięso mielone, wbij jajko, dodaj drobno posiekaną cebulę, przyprawę do wieprzowiny oraz pieprz i sól.
  2. Całość wyrób na jednolitą mięsną masę.
  3. Liście kapusty lekko rozchyl i włóż masę mięsną między liście, następnie ułóż kapustę w naczyniu żaroodpornym i podlej małą ilością wody.
  4. Przykryj folią aluminiową i wstaw do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika na 40 minut.
  5. Pomidory przelej do malaksera, dodaj bazylię, oregano, sól i pieprz - dokładnie rozdrobnij do uzyskania gęstego pomidorowego sosu.
  6. Powstałym sosem zalej kapustę i wstaw ponownie do piekarnika na 20 minut.
  7. Podawaj na gorąco.

Zobacz więcej pomysłów na obiad:

Skrzydełka w coli
Zapiekanka z porami
Kotlet w płatkach migdałowych
Kotlety rybne
Ryż z kiełbasą i groszkiem
Ravioli ze szpinakiem

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA