Reklama
Ilość kalorii: 300
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 średniej wielkości ziemniaki
  • 40 dag miąższu dyni
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • szczypta kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • olej
Reklama
Przygotowanie:

1. Obrane ziemniaki i dynię (pozbawioną wcześniej pestek) zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
2. Do warzywnej masy dodaj jajka, mąkę i po szczypcie przypraw.
3. Wymieszaj dokładnie składniki.
4. Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju.
5. Łyżką kładź placki i smaż je na niedużym ogniu przez 2–3 min z każdej strony.
6. Zdejmij placki z patelni, osącz na papierowych serwetkach z nadmiaru tłuszczu.

Reklama

Przepis z "Przyjaciółki"

Reklama
Reklama
Reklama