Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- duża cukinia
- 30 dag mięsa mielonego
- jajko
- ząbek czosnku
- mała cebula
- 2 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
- majeranek
- olej
Przygotowanie:
Zobacz przepis na cukinię z farszem mięsnym!
- Cukinię pokrój na trzycentymetrowe krążki, wydrąż środek z pestek (zostaw spody, tak by powstało coś w rodzaju miseczki).
- Przygotuj farsz z mięsa: w misce wymieszaj mięso mielone, jajko, 2 łyżki bułki tartej, przetarty czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę, dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Wymieszaj.
- Każdy krążek cukinii napełnij mięsem mielonym.
- Posmaruj olejem.
- Poukładaj na blaszce lekko natłuszczonej olejem.
- Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i zapiekaj około 15-20 minut.
- Podawaj na gorąco.