Przygotowanie: 45 minut
Porcja: 370 kcal
Koszt porcji: 13,80 zł
Przepis na 2 porcje bryzola z pieczarkami:
- 35 dag polędwicy wołowej
- 2 jajka przepiórcze
- 2 dag startego wędzonego sera żółtego
- 200 ml słodkiej śmietanki
- jajko kurze
- 20 dag uduszonych na maśle pieczarek
- 20 dag obranych ziemniaków
- ząbek czosnku
- łyżka płatków z pszenicy orkiszowej
- cytryna
- pokrojona cebula
- 2 łyżki mąki
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- oliwa
Na zlecenie Edipresse - przepis z "Pani domu"
Na kolejnych stronach znajdziesz przepis na bryzol - każde zdjęcie jest opatrzone dokładnym opisem!
Zobacz też kilka pomysłów na sałatki:
Sałatka z ryżu
Sałatka z brokułami Magdy Gessler
Sałatka z makaronu i wędliny
Sałatka z makaronem i kurczakiem
Sałatka z papryki
Sałatka z brokułami Magdy Gessler
Sałatka z makaronu i wędliny
Sałatka z makaronem i kurczakiem
Sałatka z papryki