Sok malinowy

Jest świetnym, rozgrzewającym lekiem na jesienne przeziębienia. Przechowuj go w ciemnym miejscu.
/ 27.07.2005 13:43
Składniki:
- 1 kg malin
- 20 dag cukru

Sposób wykonania:
Maliny starannie przebrać, usunąć uszkodzone, oczyścić z szypułek, wycisnąć w sokowirówce sok, do soku dodać cukier, dokładnie wymieszać, lać do wymytych, wyparzonych albo wyprażonych w piekarniku słoików lub butelek, napełniając je do wysokości 1 cm poniżej brzegu, lekko zakręcić, pasteryzować 15-20 min w temperaturze 85°C, wyjąć butelki, mocno zakręcić.


SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/27.02.2018 19:07
Z produktów gotowych polecam syrop z malin firmy Oleofarm. Zawiera jedynie naturalne składniki, a w dodatku świetnie smakuje :D