Kasia Gotuje z Polki.pl - Pumpkin latte

Rozgrzewające latte na bazie korzennych przypraw i puree z dyni doskonale smakuje udekorowane bitą śmietaną!
Sylwia Kazimierczuk / 24.10.2017 15:12

Latte na bazie mocnego espresso z dodatkiem puree z dyni to ciekawa propozycja rozgrzewającej kawy. Szczypta pieprzu oraz korzennych przypraw podkreśla jej wyjątkowy smak i aromat. Sprawdź przepis na wyśmienitą kawę według Kasi Bukowskiej!

Pumpkin latte

Oto składniki na pumpkin latte:

  • szklanka mleka
  • łyżka cukru
  • 2 łyżki purre z dyni
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • szczypta imbiru
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta goździków
  • szczypta pieprzu
  • 2 porcje espresso
  • bita śmietana do dekoracji

Jak zrobić pumpkin latte z przepisu Kasi Bukowskiej?

Mleko wlewamy do garnka i dosypujemy cukier. Wlewamy puree z dyni i doprawiamy imbirem, gałką muszkatołową, goździkami i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy i zagotowujemy. Przelewamy do miksera. Dolewamy całą masę do espresso i dekorujemy bitą śmietaną. Tak przygotowany napój doskonale rozgrzewa i smakuje!

Zobacz inne przepisy w formie wideo

 

Redakcja poleca

REKLAMA