Latte na bazie mocnego espresso z dodatkiem puree z dyni to ciekawa propozycja rozgrzewającej kawy. Szczypta pieprzu oraz korzennych przypraw podkreśla jej wyjątkowy smak i aromat. Sprawdź przepis na wyśmienitą kawę według Kasi Bukowskiej!
Pumpkin latte
Oto składniki na pumpkin latte:
- szklanka mleka
- łyżka cukru
- 2 łyżki purre z dyni
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- szczypta imbiru
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta goździków
- szczypta pieprzu
- 2 porcje espresso
- bita śmietana do dekoracji
Jak zrobić pumpkin latte z przepisu Kasi Bukowskiej?
Mleko wlewamy do garnka i dosypujemy cukier. Wlewamy puree z dyni i doprawiamy imbirem, gałką muszkatołową, goździkami i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy i zagotowujemy. Przelewamy do miksera. Dolewamy całą masę do espresso i dekorujemy bitą śmietaną. Tak przygotowany napój doskonale rozgrzewa i smakuje!
Zobacz inne przepisy w formie wideo