Sos chrzanowy wielkanocny to klasyczny dodatek do jajek, który możesz wykorzystać do wielu innych dań. Sos chrzanowy przygotujesz z surowego, tartego korzenia chrzanu lub na bazie musu chrzanowego.
Czytaj więcej
Ryż biały ma około 350 kalorii w 100 g, jednak kaloryczność może wzrosnąć w zależności od tego, jak go przyrządzisz. Dla przykładu risotto z grzybami ma 300 kcal w 100 g, a ryż z jabłkami 155 kcal w 100 g.
Czytaj więcej
Miąższ dyni makaronowej, jak sama jej nazwa wskazuje, może po obróbce termicznej stać się bazą pysznego spaghetti. Najlepiej piec dynię makaronową przez około 30 minut w 180 stopniach C.
Czytaj więcej
Fit ciasto dyniowe możesz zrobić bez dodatku cukru lub zastąpić mąkę pszenną, mąką pełnoziarnistą. Jeśli zależy ci na nowatorskiej wersji ciasta dyniowego fit - zamiast dodatku bitej śmietany, użyj mleka kokosowego.
Czytaj więcej
Z dyni hokkaido warto zrobić sycącą zupę, dania z pieczoną dynią czy pyszne risotto. Dynia hokkaido - przepisy z jej wykorzystaniem są proste, bo nie trzeba jej nawet obierać.
Czytaj więcej
Najlepsze ciasta z jagodami to t na oleju lub ucierane, które pieką się 45 minut, ale zrobisz je szybko i nie ma mowy o pomyłkach. Klasykiem jest ciasto biszkoptowe z jagodami, które nie potrzebuje proszku do pieczenia.
Czytaj więcej
Jak zrobić szparagi, aby były miękkie, sprężyste i jędrne? Kluczową kwestią jest wybór odpowiedniej jakości warzyw, ich przygotowanie i ugotowanie w wodzie z łyżką soli i cukru.
Czytaj więcej
Ryż z jabłkami to prosty deser z dodatkiem duszonych owoców. Zrób go w wersji klasycznej na mleku lub fit - na wodzie. Zobacz również przepis na ryż z jabłkiem i budyniem.
Czytaj więcej