Pyszna miodówka, czyli nalewka z pigwy z miodem, cytryną na wódce i spirytusie
Pyszna miodówka, czyli nalewka z pigwy z miodem, cytryną na wódce i spirytusie3 tygodnie temu
Miodówka to prawdziwa uczta dla podniebienia – słodka, intensywna i pełna naturalnych aromatów. Zastanawiasz się, jak ją przygotować samodzielnie w domu? Sprawdź te pyszne przepisy - nie tylko tradycyjną recepturę, ale także pomysły na wariacje z imbirem, cytryną i innymi dodatkami. Sprawdź, jak zaskoczyć gości domową nalewką. Czytaj więcej
Jak zrobić gruszki w syropie? Oto 3 pomysły na aromatyczne i zdrowe gruszki w gęstej zalewie
Jak zrobić gruszki w syropie? Oto 3 pomysły na aromatyczne i zdrowe gruszki w gęstej zalewiemiesiąc temu
Gruszki w syropie to pyszny sposób na zachowanie smaku i właściwości tych owoców także zimą. Oto sprawdzone przepisy na klasyczne gruszki w syropie, przetwory z wykorzystaniem gruszek z kompotu oraz wersję z dodatkiem aromatycznego cynamonu. Dowiedz się, jak przygotować te soczyste owoce w słodkiej zalewie. Czytaj więcej
Owocowe, orzeźwiające lemoniady w 4 pysznych wersjach. Zobacz, jak przygotować lekki napój idealny na upalne dni
Owocowe, orzeźwiające lemoniady w 4 pysznych wersjach. Zobacz, jak przygotować lekki napój idealny na upalne dni3 miesiące temu
Jak zrobić lemoniadę? Potrzebujesz ulubionych owoców, cukru, sporej ilości kostek lodu oraz solidnego chlustu mocno gazowanej wody. Orzeźwiające napoje idealnie sprawdzą się podczas upalnych dni. Możesz zrobić je nie tylko z owoców, ale także warzyw, np. ogórków. Zobacz te 4 szybkie i proste przepisy. Czytaj więcej
Moja mama jest mistrzem sosów chrzanowych. Zawsze robi je do wielkanocnych dań: ryb, mięs oraz oczywiście jajek
Moja mama jest mistrzem sosów chrzanowych. Zawsze robi je do wielkanocnych dań: ryb, mięs oraz oczywiście jajek6 miesięcy temu
Sos chrzanowy to wielkanocny klasyk - sprawdzi się jako dodatek do jajek, mięs oraz ryb. Doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Najlepiej będzie smakował ze świeżo startego chrzanu, ale możesz także sięgnąć po gotowy mus chrzanowy. Im więcej świeżego korzenia użyjesz, tym bardziej ostry będzie sos. Czytaj więcej
Grochówkę możesz przygotować w wielu pysznych wersjach. Zobacz przepisy na grochówkę wojskową, na wędzonce i w postaci kremu
Grochówkę możesz przygotować w wielu pysznych wersjach. Zobacz przepisy na grochówkę wojskową, na wędzonce i w postaci kremu7 miesięcy temu
Grochówka to tradycyjna polska zupa, która doskonale nadaje się podczas chłodniejszych dni. Jest sycąca i pożywna, a dzięki aromatycznym przyprawom - także rozgrzewająca. Możesz przygotować ją w popularnej wersji wojskowej, z dodatkiem wędzonego boczku albo w formie zupy-krem. Oto przepisy na pyszną grochówkę. Czytaj więcej
Kiszka ziemniaczana na 4 sposoby: z grilla, z piekarnika, gotowana w bulionie, bez flaka i mąki
Kiszka ziemniaczana na 4 sposoby: z grilla, z piekarnika, gotowana w bulionie, bez flaka i mąki9 miesięcy temu
Kiszkę ziemniaczaną przygotowuje się z surowych tartych ziemniaków oraz mięsnej okrasy. W standardowych przepisach używa się jelita wieprzowego, natomiast można również zrobić ją bez flaka. To pyszne, tanie i sycące danie wspaniale sprawdzi się jako obiad dla rodziny i dla gości. Czytaj więcej
Jak zrobić biszkopt rzucany? Przepis z 5, 6, 7 i 8 jaj
Jak zrobić biszkopt rzucany? Przepis z 5, 6, 7 i 8 jaj9 miesięcy temu
Biszkopt rzucany jest puszysty, miękki, lekki, smaczny i nigdy nie opada. Wystarczy dobrze ubić białka z cukrem, a następnie dokładnie i delikatnie połączyć z resztą składników. Wszystko powinno mieć temperaturę pokojową. Odkryj przepisy na biszkopt rzucany z 5, 6, 7 i 8 jaj bez proszku do pieczenia. Czytaj więcej
Zapomnij o drogich wycieczkach za granicę. Doceń polskie Sudety w niezwykłej okazji na ferie
Zapomnij o drogich wycieczkach za granicę. Doceń polskie Sudety w niezwykłej okazji na ferie9 miesięcy temu
Piękno polskich terenów jest nieocenione. Wielu z nas zapomina często o czystych i zielonych obszarach górskich, które potrafią zaprzeć dech w piersi. Dzięki portalowi Travelist.pl możecie już teraz zapomnieć o drogich wypadach za granicę i wybrać się do najpiękniejszych zakątków Polski w super ofertach. Czytaj więcej
Grzaniec bezalkoholowy: 5 przepisów na aromatyczny, rogrzewający napój
Grzaniec bezalkoholowy: 5 przepisów na aromatyczny, rogrzewający napój10 miesięcy temu
Grzaniec bezalkoholowy jest idealnym rozwiązaniem na zimowe, chłodne wieczory. Poprawia nastrój i wspaniale rozgrzewa. Pyszny napój możesz przygotować na winie bezalkoholowym, piwie bezalkoholowym, ulubionym soku lub czarnej herbacie. Odkryj najlepsze przepisy na grzaniec bezalkoholowy i wybierz swój ulubiony. Czytaj więcej
Jak zrobić staropolski piernik dojrzewający i jak go przechowywać? Oto 3 aromatyczne zimowe przepisy na pyszny piernik
Jak zrobić staropolski piernik dojrzewający i jak go przechowywać? Oto 3 aromatyczne zimowe przepisy na pyszny piernik10 miesięcy temu
Jak zrobić staropolski piernik dojrzewający? Najważniejsze jest odpowiednie przygotowanie ciasta - musisz zrobić to minimum 3 tygodnie przed pieczeniem. Możesz je zrobić na bazie mąki pszennej lub żytniej, a na koniec udekorować wedle uznania płynną czekoladą, orzechami albo cukrem pudrem. Oto przepisy na piernik staropolski. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA