Sałatka z kurczakiem i jajkami - przepis składniki i przygotowanie
Wiosenna sałatka, idealna nie tylko na wielkanocne śniadanie!

Opublikowano: 12.03.2014, 10:39
Reklama
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 opakowanie sałaty (najlepiej roszponki)
- 1 podwójna pierś z kurczaka (ugotowana lub upieczona)
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 małe awokado
- 20 czarnych oliwek
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 mały świeży ogórek
- 6 łyżek oleju roślinnego
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 3 łyżeczki miodu
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na sałatkę z kurczakiem i jajkami!
- Opłucz i dobrze osusz sałatę.
- Umyte rzodkiewki i ogórka pokrój w plasterki.
- Oliwki pokrój w plasterki.
- Awokado obierz i pokrój na kawałki.
- Jajka obierz i pokrój w ćwiartki.
- Mięso porwij na kawałki.
- Roszponkę wymieszaj z rzodkiewką, ogórkiem, oliwkami, awokado i mięsem.
- Polej sosem, delikatnie wymieszaj, przełóż do salaterki.
- Obłóż ćwiartkami jajek.
Reklama
Sprawdź przepisy na inne sałatki z kurczakiem:
Sałatka z kurczakiem a la cezar - przepis Ani Starmach
Sałatka cezar - przepis
Sałatka z makaronem i kurczakiem
Reklama
Reklama
Reklama