Babka z mięsa - przepis składniki i przygotowanie
W środku mięso mielone, a na zewnątrz boczek!

Opublikowano: 25.03.2016, 06:44
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- jajko
- sucha bułka
- łyżka tartej bułki
- 6 plastrów boczku wędzonego
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na babkę z mięsa!
- Bułkę namocz w wodzie.
- Do dużej miski włóż mięso, przyprawy, jajko, posiekaną cebulę i czosnek, odciśniętą z wody bułkę i bułkę tartą.
- Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Formę do małej babki wysmaruj olejem i wyłóż plastrami boczku.
- Wypełnij masą z mięsa mielonego.
- Wyrównaj wierzch.
- Wstaw do nagrzanego piekarnika.
- Piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni C.
Reklama
Zobacz też kilka przepisów na ciasta wielkanocne:
Babka toffi - przepis
Różana babka wielkanocna - przepis
Ciasta bez pieczenia na Wielkanoc - 11 przepisów
Pomarańczowy mazurek - przepis
Ciasta wielkanocne
Reklama
Reklama
Reklama