Reklama
Ilość kalorii: 150
Czas przygotowania: 10 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 18 dużych podgotowanych krewetek
  • garstka listków szpinaku
  • 3 porwane listki sałaty lodowej lub rzymskiej
  • kawałek pora długości 3 cm pokrojony w cienkie talarki (biała część)
  • 2 pomidory pokrojone w ćwiartki
  • łyżeczka kaparów
  • 6 łyżek oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka płynnego miodu
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Do salaterki włóż krewetki, szpinak, liście sałaty, por, pomidory i kapary. Delikatnie wymieszaj.
  2. W niewielkiej miseczce wymieszaj na gładki sos oliwę z sokiem z cytryny i miodem. Delikatnie dopraw solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polej sałatkę z krewetkami, lekko wymieszaj.
Reklama
Reklama
Reklama