Jak zrobić puree ziemniaczane - przepis składniki i przygotowanie
Idealny dodatek do wielu potraw!

Opublikowano: 21.10.2015, 05:13
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 1/2 szklanki mleka
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki ziarnistej musztardy
- 2 cebule
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić puree ziemniaczane po irlandzku!
- 1 kg ugotowanych ziemniaków rozgnieć.
- Dodaj do nich 1/2 szklanki mleka podgrzanego z 2 łyżkami masła i 2 łyżkami ziarnistej musztardy oraz zeszklony na maśle pęczek dymki.
- Wymieszaj.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na dania z ziemniakami:
Pieczone paski ziemniaków - przepis
Zapiekanka chłopska - przepis
Zapiekane warzywa - przepis na pieczoną cukinię i bakłażan
Co zrobić z młodych ziemniaków - 7 pomysłów
Kugel ziemniaczany z boczkiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama