Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki ziarnistej musztardy
  • 2 cebule
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić puree ziemniaczane po irlandzku!

  1. 1 kg ugotowanych ziemniaków rozgnieć.
  2. Dodaj do nich 1/2 szklanki mleka podgrzanego z 2 łyżkami masła i 2 łyżkami ziarnistej musztardy oraz zeszklony na maśle pęczek dymki.
  3. Wymieszaj.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na dania z ziemniakami:

Pieczone paski ziemniaków - przepis
Zapiekanka chłopska - przepis
Zapiekane warzywa - przepis na pieczoną cukinię i bakłażan
Co zrobić z młodych ziemniaków - 7 pomysłów
Kugel ziemniaczany z boczkiem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama