Jambalaya - przepis na kociołek z ryżem
Danie kuchni kreolskiej - pyszna potrawa jednogarnkowa!

Opublikowano: 15.05.2014, 09:15
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 45 dag mielonej wołowiny
- 45 dag wędzonej kiełbasy pokrojonej na plasterki
- posiekana cebula
- 3 łodygi selera naciowego
- posiekany ząbek czosnku
- średnia główka posiekanej kapusty
- puszka pomidorów
- 400 ml wody
- szklanka ryżu
- sól czosnkowa
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na kociołek z ryżem, czyli danie nazywane jambalaya!
- W dużym garnku na zupę, na dużym ogniu, wymieszaj mieloną wołowinę z wędzoną kiełbasą, cebulą, selerem i czosnkiem.
- Gotuj, aż mięso się równomiernie przybrązowi.
- Dodaj kapustę, pomidory, wodę i ryż.
- Dopraw solą czosnkową.
- Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień.
- Przykryj i gotuj 35-40 minut lub do momentu, gdy ryż będzie miękki.
Reklama
Sprawdź inne pomysły na obiad:
Naleśniki ze szpinakiem - przepis
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami - przepis Ani Starmach
Risotto z kurczakiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama