Polecamy: Jak przyrządzać mięso w brazylijski sposób
Tymczasem warto przygotować jagnięcinę na sposób patagoński – z grzybami, ziołami i pancettą.
Do przyrządzenia jagnięciny po patagońsku potrzebne będzie: 0,5 kg polędwicy jagnięcej, 25 grzybów (najlepiej prawdziwków), 2 łyżek czerwonego wina wytrawnego, 20 dag pancetty lub innego wędzonego boczku, warzyw (1 cebula, 5 ząbków czosnku, łyżeczka posiekanej natki pietruszki, łyżeczka posiekanych liści rozmarynu) oraz łyżeczki suszonego oregano, po pół łyżeczki soli i cukru oraz zmielonego czarnego pieprzu.
Grzyby namoczyć i drobno posiekać. Zmiksować z pokrojoną cebulą, posiekanym czosnkiem i ziołami. Pancettę rozłożyć płasko na blasze. Polędwicę przekroić na pół, uformować z niej 2 roladki z pastą grzybową, zawinąć w boczek. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku przez ok. 25 minut.
Zobacz także: Jak zrobić tortillę campesina