Reklama
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 filety z wędzonego pstrąga
  • 1 mango
  • 2 kolorowe papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ogórek
  • 4 plastry ananasa (świeżego lub z puszki)
  • łyżka posiekanej natki kolendry
Reklama

Na sos:

  • 6 łyżek oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Reklama
  1. Pstrąga pokrój w kostkę. Mango umyj, osusz, obierz, miąższ odkrój od pestki, pokrój w kostkę. Oczyszczone z pestek papryki i obraną cebulę posiekaj. Ogórek obierz, pokrój w drobną kostkę. Tak samo pokrój plastry ananasa.
  2. Przygotuj sos: wymieszaj oliwę i sok cytrynowy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Skrop sałatkę.
  3. Posyp sałatkę posiekaną kolendrą, wymieszaj, schłodź pod przykryciem w lodówce. Podawaj w pucharkach.
Reklama
Reklama
Reklama