Idyk to mięso posiadające takie same właściwości, które ma kurczak. Różnica polega jednak na smaku potraw z niego przyrządzanych, a co za tym idzie, ze sposobów przygotowywania. Poniżej przestawiamy różne przepisy na dania z indyka. Od pieczeni po paluszki indycze. Każda z części tego ptaka nadaje się bowiem do innego rodzaju obróbki. W zależności od tego, jaki jej typ wybierzemy - pieczenie, duszenie czy grillowanie - uzyskamy inny, zaskakujący smak indyczego mięsa.

3 przepisy na pysznego indyka
To mięso ma takie same zalety jak kurczak – jest zdrowe, delikatne i łatwe do przygotowania. Sprawdź!

Jak przygotować mięso z indyka - porady
Przygotuj wspaniałego indyka na rodzinny obiad!

Paluszki z indyka i cukinii - przepis
Paluszki z indyka i cukinii najlepiej smakują z ciepłą, chrupiącą bagietką.

Kotlety z indyka z mozzarellą - przepis
Kotlety z mięsa indyczego można podawać również z grillowanymi plasterkami ananasa.

Filet z indyka nadziewany bobem - przepis
Pieczeń z indyka będzie miała chrupką skórkę, jeśli przed pieczeniem mięso natrzesz oliwą.

Udka indyka po kurpiowsku - przepis
Udka indyka po kurpiowsku możesz podać jako główne danie niedzielnego obiadu.

Indyk w mleku kokosowym - przepis
Indyka podawaj z ryżem wymieszanym z kawałkami kolorowych papryk

Filet z indyka z wiśniami
Smakowitym dodatkiem do pieczeni jest sałata w sosie śmietanowym

Kotlety z indyka w grzankach
Atrakcyjnie panierowane