Reklama
Ilość kalorii: 330
Czas przygotowania: 50 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 30 dag kapusty kiszonej
  • mała cebula
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych
  • szklanka mleka
  • szklanka mąki
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
  1. Kapustę zalej wodą tak, aby poziom wody przekraczał o 0,5 cm poziom kapusty. Przykryj i gotuj na średnim ogniu, aż woda się wygotuje. Ugotowaną kapustę lekko przestudź, dodatkowo odciśnij, pokrój. Cebulę drobno posiekaj, zrumień na łyżce oleju, dodaj do kapusty wraz z orzechami.
  2. Z mleka, mąki, jajka sporządź ciasto konsystencji gęstej śmietany, dopraw sporą szczyptą soli oraz pieprzu. Kapustę wymieszaj z ciastem. Na rozgrzanym oleju z przygotowanej masy usmaż małe placuszki. Podawaj z surówką z kapusty kiszonej, ogórka kiszonego i świeżej kolorowej papryki.
Reklama
Reklama
Reklama