Domowa konfitura truskawkowa - przepis krok po kroku

Kiedy w środku zimy otworzymy słoiczek aromatycznej konfitury truskawkowej, już od samego zapachu poczujemy się jak na kwiecistej łące!
Weronika Kwaśniak / 10.06.2013 07:55

Składniki na konfiturę truskawkową:

  • 1 kg truskawek
  • 80 dag cukru
  • 2 laski wanilii
  • sok z 1 cytryny

Przygotowanie przedstawionej konfitury zajmie ci dwa dni, ale zyskasz aż 4–5 słoików po 250 ml. Warto! Dzięki temu aż do następnego sezonu truskawkowego, będziesz mogła cieszyć się pysznym smakiem i aromatem tych owoców. Domowa konfitura truskawkowa jest dużo smaczniejsza od tej kupionej - dzięki temu przepisowi możesz zamknąć w małym słoiczku smak lata!

Redakcja poleca

REKLAMA