Reklama
Czas przygotowania: 60 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 szklanka cukru,
  • 4 jajka,
  • 1 łyżeczka sody,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/2 szklanki oliwy,
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich,
  • 3 duże winne jabłka.
Reklama
Przygotowanie:
  1. Ubij jajka z cukrem. Wsyp mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Nie przerywając mieszania, wlej oliwę.
  2. W kostkę pokrój obrane jabłka.
  3. Połącz z masą i orzechami.
  4. Formę oprósz bułką tartą. Przełóż masę. Piecz w temp. 200 st. C przez 30 minut.
  5. Wyjmij z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu.
Reklama
Reklama
Reklama