Jak zrobić ciasto wiewiórka? Krok po kroku
Jeżeli masz spory zapas orzechów i jabłek, to przygotuj ten wypiek, który jest łatwy w przygotowaniu.
Opublikowano: 30.07.2019, 13:48
Reklama
Czas przygotowania: 60 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 szklanki mąki,
- 1 szklanka cukru,
- 4 jajka,
- 1 łyżeczka sody,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1/2 szklanki oliwy,
- 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich,
- 3 duże winne jabłka.
Reklama
Przygotowanie:
- Ubij jajka z cukrem. Wsyp mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Nie przerywając mieszania, wlej oliwę.
- W kostkę pokrój obrane jabłka.
- Połącz z masą i orzechami.
- Formę oprósz bułką tartą. Przełóż masę. Piecz w temp. 200 st. C przez 30 minut.
- Wyjmij z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu.
Reklama
Reklama
Reklama