Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 5 paczek herbatników
  • 4 żółtka
  • 25 dag masła
  • szklanka cukru pudru
  • 20 dag gorzkiej czekolady
  • polewa czekoladowa
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na stefankę z herbatników! To efektowne ciasto nie wymaga pieczenia - wystarczy przekładać poszczególne warstwy.

  1. Żółtka zmiksuj z cukrem na białą, puszystą masę.
  2. W drugiej misce zmiksuj masło.

Śliwka w czekoladzie - przepis

  1. Czekoladę stop w kąpieli wodnej.
  2. Do masła dodaj na zmianę po łyżce rozpuszczonej czekolady i kilka łyżek ubitego jajka z cukrem. Zmiksuj.
  3. Wstaw do lodówki, aż się schłodzi.

Deser z płynną czekoladą - przepis Ani Starmach

Reklama
  1. Małą foremkę keksową wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Na jej dnie połóż warstwę herbatników i posmaruj warstwą kremu, ponownie połóż warstwę herbatników, i tak do wyczerpania składników.
  3. Stefankę dociśnij i odstaw ponownie do lodówki.
  4. Schłodzone ciasto polej polewą czekoladową.

Reklama
Reklama
Reklama