Pieczone jabłka - przepis składniki i przygotowanie
Pachnące cynamonem!

Opublikowano: 29.08.2014, 09:30
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 duże jabłka
- szklanka zmielonych orzechów włoskich
- 1/4 szklanki posiekanych orzechów laskowych
- 1/4 szklanki posiekanej suszonej żurawiny
- 3 łyżki brązowego cukru
- 3 łyżki masła
- czubata łyżka śmietany
- gałka muszkatołowa
- cynamon
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na jabłka pieczone!
- Orzechy wymieszaj z żurawiną, cynamonem, gałką i cukrem.
- Dodaj do nich rozpuszczone masło i śmietanę.
- Jabłka obierz, przekrój na pół, łyżeczką usuń gniazda nasienne.
- Ułóż w naczyniu do zapiekania, obłóż grubo przygotowanym farszem i piecz 25 minut w temp. 190°C.
- Podawaj gorące np. z lodami.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na desery:
Szybka szarlotka - przepis
Reklama
Reklama
Reklama