Muffiny czekoladowe z kremem - przepis składniki i przygotowanie
Udekoruj babeczki ulubionymi owocami.

Opublikowano: 04.04.2014, 09:30
Reklama
Ilość kalorii: 360
Czas przygotowania: 60 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
Na ciasto:
Reklama
- tabliczka czekolady deserowej
- 15 dag masła
- 3/4 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 2 duże jajka
- 1,5 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia
Na krem:
- 15 dag serka mascarpone
- 10 dag serka waniliowego
- 2 łyżki cukru pudru
- 9 łyżeczek konfitury
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na muffiny czekoladowe z kremem!
- Czekoladę razem z masłem rozpuść na parze.
- Jogurt wymieszaj z jajkami i cukrem.
- Mąkę połącz z solą i sodą.
- Mokre składniki wymieszaj z suchymi.
- Dodaj czekoladę.
- Foremki na muffinki wysmaruj masłem i wysyp mąką.
- Nakładaj po porcji ciasta.
- Piecz 30 minut w temp. 190 st. C.
- Z upieczonych i ostudzonych babeczek zetnij wierzchy.
- Na wierzchu babeczek kładź po porcji kremu przygotowanego z serka mascarpone utartego z cukrem pudrem i delikatnie wymieszanego z serkiem waniliowym.
- Polej konfiturą.
- Możesz posypać okruszkami ciasta lub udekorować owocami.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na muffiny:
Babeczki kakaowe - przepis
Muffinki kawowe - przepis
Muffinki pomarańczowe - przepis
Reklama
Reklama
Reklama