Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 3 jajka (białka oddzielone od żółtek)
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 3 łyżki miodu
  • 80 g masła (roztopionego)
  • 160 g mąki pszennej tortowej
  • 30 g kakao
  • 250-270 ml mleka 0,5%
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Reklama

Dodatki:

  • 2-3 banany
  • krem orzechowy
Przygotowanie:

Zobacz przepis na gofry czekoladowe!

  1. Białka wlej do naczynia i ubij z cukrem wanilinowym.
  2. Żółtka przełóż do drugiego naczynia, utrzyj z miodem i powoli dodaj roztopione masło.
  3. Następnie do żółtek z miodem i masłem, stopniowo dodaj przesianą mąkę z kakao, mleko i proszek do pieczenia.
  4. Na samym końcu do przygotowanej masy dodaj ubite białka.
  5. Piecz w gofrownicy z grubą kratką.
  6. Podawaj z bananami i kremem orzechowym.

Przepis Pawła Małeckiego z książki "Cukiernia Lidla"

Reklama

Zobacz inne przepisy na pyszne desery:

Ciasto herbatnikowe bez pieczenia - przepis
Bajaderki - przepis
Ciasto Bawole oczy - przepis

Reklama
Reklama
Reklama