Czekoladowy deser w paski - przepis składniki i przygotowanie
Warstwowy deser czekoladowy to kuszący hit!

Opublikowano: 10.06.2016, 07:01
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- opakowanie budyniu czekoladowego z cukrem
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
- łyżki cukru pudru
- 4 łyżki likieru czekoladowego albo ajerkoniaku
- 20 dag śmietanki kremówki
- rodzynki sułtańskie
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na czekoladowy deser w paski!
- Budyń ugotuj na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodaj połamaną czekoladę i dokładnie wymieszaj, by uzyskać jednolitą konsystencję, schłodź i zmiksuj z likierem.
- Śmietankę ubij, dodając pod koniec cukier puder.
- Do pucharków wkładaj kolejno część budyniu, rodzynki, ubitą śmietankę i budyń.
- Udekoruj śmietanką.
- Posyp tartą czekoladą.
Reklama
Zobacz więcej pomysłów na desery:
Sernik miętowy - przepis
Placek z galaretką - przepis
Jak zrobić muffinki czekoladowe?
Kulki rafaello - przepis na kuleczki kokosowe
Jak zrobić galaretki w paski?
Reklama
Reklama
Reklama