Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • puszka brzoskwiń w zalewie
  • 20 podłużnych biszkoptów
  • 20 dag truskawek
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 2,5 dag żelatyny
  • łyżka cukru pudru
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na deser z brzoskwiniami z puszki!

  1. Żelatynę zalej 1/2 szklanki syropu z brzoskwiń.
  2. 2 połówki owoców pokrój na kawałki i odłóż, resztę zmiksuj razem z syropem.
  3. Napęczniałą żelatynę podgrzej, aby się rozpuściła.
  4. Foremkę keksową o długości około 2 biszkoptów, wyłóż papierem do pieczenia.
  5. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wymieszaj z 3 łyżeczkami rozpuszczonej żelatyny.
  6. Wyłóż na dno foremki.
  7. Na śmietance rozłóż warstwę biszkoptów i wstaw na chwilę do zamrażarki.
  8. Pozostałą rozpuszczoną żelatynę wymieszaj z musem brzoskwiniowym.
  9. Gdy śmietanka w formie lekko stężeje, wyłóż na nią umyte i pozbawione szypułek truskawki i mus brzoskwiniowy.
  10. Ponownie wstaw deser do zamrażarki.
  11. Po 10 minutach ułóż na musie pozostałe biszkopty.
  12. Odstaw na godzinę do lodówki, aby deser dobrze stężał.
  13. Gotowy deser wyjmij z formy, zdejmij papier i udekoruj owocami.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na ciepłe dni:

Naleśniki z mascarpone - przepis
Blok lodowy w bezie - przepis
Lody jogurtowo-owocowe - przepis
Lekki obiad na upały - 30 przepisów

Reklama
Reklama
Reklama