Reklama
Ilość porcji: 16
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • podeschnięty biszkopt
  • 10 dag masła
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 4 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego
  • 15 dag orzechów
  • polewa czekoladowa
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na bajaderki!

  1. Biszkopt pokrusz.
  2. Masło, mleko, cukier i kakao mieszając, podgrzewaj do rozpuszczenia.
  3. Masę połącz z ciastem, kremem i 5 dag posiekanych orzechów.
  4. Formuj z niej niewielkie kulki.
  5. Każdą zanurz w polewie, udekoruj pozostałymi orzechami (całymi lub posiekanymi), zastudź.
Reklama

Zobacz inne przepisy na kuszące desery:

Miniserniczki w foremkach na muffiny - przepis

Ciasto z płatków śniadaniowych - przepis
Muffiny marchewkowe - przepis

Reklama
Reklama
Reklama