Szybki tort bezowy - przepis składniki i przygotowanie

Błyskawiczny przepis!
Weronika Kwaśniak / 13.04.2016 05:00
DRUKUJ PRZEPIS
Szybki tort bezowy - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 gotowe blaty bezowe
  • 600 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • zagęstnik do śmietany
  • małe niebieskie beziki
  • niebieski barwnik spożywczy
Przygotowanie:

Zobacz przepis na tort bezowy!

  1. Szczyptę barwnika rozpuść w łyżeczce śmietanki.
  2. Pozostałą śmietankę ubij cukrem pudrem i zagęstnikiem. Jeśli szykujesz torcik do natychmiastowego zjedzenia, nie musisz go używać!
  3. Ubitą śmietanę podziel na dwie części.
  4. Jedną wymieszaj z rozpuszczonym barwnikiem.
  5. Na paterze ułóż krążek bezy.
  6. Wyłóż na niego błękitną śmietankę i przykryj drugim krążkiem.
  7. Na wierzchu połóż białą śmietankę i udekoruj błękitnymi bezikami.

Zobacz też kilka przepisów na muffiny:

Babeczki bezowe - przepis
Babeczki z ciasta filo - przepis
Babeczki serowe - przepis
Babeczki malinowe - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA