Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 2 gotowe blaty bezowe
- 600 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- zagęstnik do śmietany
- małe niebieskie beziki
- niebieski barwnik spożywczy
Przygotowanie:
Zobacz przepis na tort bezowy!
- Szczyptę barwnika rozpuść w łyżeczce śmietanki.
- Pozostałą śmietankę ubij cukrem pudrem i zagęstnikiem. Jeśli szykujesz torcik do natychmiastowego zjedzenia, nie musisz go używać!
- Ubitą śmietanę podziel na dwie części.
- Jedną wymieszaj z rozpuszczonym barwnikiem.
- Na paterze ułóż krążek bezy.
- Wyłóż na niego błękitną śmietankę i przykryj drugim krążkiem.
- Na wierzchu połóż białą śmietankę i udekoruj błękitnymi bezikami.
Zobacz też kilka przepisów na muffiny:
Babeczki bezowe - przepis
Babeczki z ciasta filo - przepis
Babeczki serowe - przepis
Babeczki malinowe - przepis