Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
Na ciasto:
- 1 i 1/4 szklanki mąki
- 1/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 5 dag rozpuszczonego masła
- łyżeczka proszku do pieczenia
Na nadzienie:
- 15 dag sera białego
- żółtko
- łyżka cukru wanilinowego
- cynamon
Przygotowanie:
Zobacz przepis na babeczki serowe z cynamonem!
- Jajka wymieszaj z mlekiem, cukrem i masłem.
- Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i połącz z mokrymi składnikami. Wymieszaj.
- Ser utrzyj widelcem z żółtkiem, cukrem i 1/2 łyżeczki cynamonu.
- Foremki wysmaruj masłem i oprósz mąka.
- Nałóż połowę ciasta, masę serową i przykryj resztą ciasta.
- Piecz 35 minut w temperaturze 195 stopni C.
- Podawaj oprószone cukrem pudrem.