Babeczki serowe - przepis składniki i przygotowanie

Aromatyczny i prosty w przygotowaniu deser!
Weronika Kwaśniak / 27.02.2015 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki serowe - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto:

  • 1 i 1/4 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 5 dag rozpuszczonego masła
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Na nadzienie:

  • 15 dag sera białego
  • żółtko
  • łyżka cukru wanilinowego
  • cynamon
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babeczki serowe z cynamonem!

  1. Jajka wymieszaj z mlekiem, cukrem i masłem.
  2. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i połącz z mokrymi składnikami. Wymieszaj.
  3. Ser utrzyj widelcem z żółtkiem, cukrem i 1/2 łyżeczki cynamonu.
  4. Foremki wysmaruj masłem i oprósz mąka.
  5. Nałóż połowę ciasta, masę serową i przykryj resztą ciasta.
  6. Piecz 35 minut w temperaturze 195 stopni C.
  7. Podawaj oprószone cukrem pudrem.

Zobacz inne przepisy na babeczki:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA